lørdag den 5. november 2011

Antigua

Jessica rejste tilbage til Buffalo soendag, og da hun skulle flyve fra Guatemala City, valgte vi at bruge loerdag i Antigua. Antigua er paa mange maader det helt modsatte af Xela:
- Arkitekturen: mange flotte kirker og hyggelige gader med huse bygget i kolonistil.


- Vejret: solskin og meget meget varmt! I Xela skinner solen, men sjaeldent hele dagen, og det kan vaere rigtig koldt om morgenen og aftenen. Da jeg rejste fra Xela var jeg derfor ifoert en varm troeje, jakke og halstoerklaede, hvilket bestemt ikke var noedvendigt i Antigua.
- Menneskerne: utroligt mange turister, hvorfor der de fleste steder blev talt mere engelsk end spansk.
- Prislejet: pga. af de mange turister var alt generelt noget dyrere end i Xela. I Xela er det f.eks. muligt at spise morgenmad for Q12 (= 8 kr.). Til sammenligning kostede samme type morgenmad i Antigua ca. Q40 (= 30 kr.). Efter at have vandret byen tynd, fandt vi dog nogle noget billigere alternativer.
- Trafikken: trafikken i Antigua var overraskende rolig, og generelt var der ikke mange biler og busser i gaderne. Det haenger muligvis sammen med, at Antigua ikke er stoerre end at det er muligt at bevaege sig rundt til fods.
Antigua er uden tvivl en meget hyggelig og charmerende by, og det var meget afslappende at bevaege sig rundt - der var hverken bilos eller agressive bilister/chauffoerer. Varmen havde vi dog svaert ved at vende os til, og da vi ikke havde medbragt sommertoej, var det heller ikke muligt at skifte. Svedende i vores lange bukser og varme toej, skilte vi os ogsaa en smule ud fra resten af turisterne - der generelt var ifoert korte shorts og soltoppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar